helppokäyttöinen sovellus

Kuinka saat sen käyttöösi?

1. Tilaa tunnus

Tilaa tunnus verkkokaupastamme ja aktivoi se ohjeiden mukaan

2. Luo tulityölupa

Myönnä tulityölupa helppokäyttöisen sovelluksen opastamana. Voit myös kopioida aikaisemmin myönnetyn luvan uuden pohjaksi.

3. Lupa toimitetaan sähköpostilla tai tekstiviestinä

Kaikki osapuolet saavat luvan sovelluksesta valintojen mukaan joko sähköpostina tai tekstiviestinä.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä tulityölupa on?

Tulityölupa on hyvä olla olemassa, jos tilapäisellä työmaalla tehdään tulitöitä, kuten hitsausta tai huopakaton saumausta. Lomake on perinteisesti täytetty paperisena, mutta me tarjoamme ensimmäisenä Suomessa mahdollisuuden täyttää sen myös sähköisesti verkossa. Suomessa kirjoitetaan noin 10 000 000 tulityölupaa vuodessa, joten tämä on merkittävä uudistus.

Mitä tulityölupa säätelee?

Tulityölupa ei ole laissa määritelty, mutta käytännössä se on pakollinen, jotta vakuutusyhtiöiden ehdot täyttyvät, kun tulitöitä tehdään esimerkiksi rakennustyömailla ja prosessiteollisuudessa. Se on siis erittäin arvokas, jos vahinko pääsee tapahtumaan. 

Onko sähköinen tulityölupa pätevä, koska sitä ei allekirjoiteta?

Luvan myöntäjä kirjautuu sisään järjestelmään omilla tiedoillaan ja kirjoittaa tulityöluvan työntekijöille. Se on siten pätevä ja täysin sama asia kuin paperinenkin versio.

Pitääkö paperinen versio olla olemassa?

Sähköinen lomake riittää. Sitä ei tarvitse tulostaa tai pyytää paperiin allekirjoituksia. Mikään sääntö ei sanele, että tulityölupalomakkeesta täytyy olla paperinen versio. 

7 syytä hankkia sähköinen tulityölupa

1. Lupa myönnetään paikan päällä

Mobiilisovelluksen avulla tulityölupa voidaan myöntää paikan päällä työkohteessa. Vastuuhenkilöllä on tällöin mahdollisuus tarkastaa alue ja varmistaa, että se on turvallinen. Työhön liittyvien tekijöiden tulee olla paikalla ohjeistusta varten, jolloin työnjohdolla säilyy kontrolli tilanteesta.

2. Työhön päästään saman tien

Itse tulityöt päästään aloittamaan nopeammin, kun lupaprosessin vaatima aika lyhenee. Aiemmin lupaa on jonotettu paloturvallisuudesta vastaavalta henkilöltä. Sähköisen tulityöluvan myötä lupaprosessi on hajautettu useille työnjohtajille, jotka voivat myöntää luvan sovelluksesta ja tekijät pääsevät heti töihin.

3. Tulitöitä voidaan seurata reaaliaikaisesti

Tieto käynnissä ja jälkivartioinnissa olevista tulitöistä saadaan reaaliaikaisesti esimerkiksi valvomon ja paloaseman näyttöihin. Ilman sähköistä sovellusta kokonaiskuvaa tilanteesta ja tulitöistä on vaikea saada, mikäli kohteita on paljon. Sähköisessä ratkaisussa kokonaisuus on hallussa ja seuranta toimii.

4. Lupien valvonta toimii töitä keskeyttämättä

Valvonnasta vastaavat henkilöt voivat tarkastaa kohteen tulityöluvan keskeyttämättä käynnissä olevaa työtä. Vastuuhenkilö näkee suoraan mobiililaitteestaan luvan tilan ilman, että tekijän tarvitsee sitä esittää. Näin säästetään työaikaa turhilta katkoilta ja järjestelyiltä. 

5. Sähköiset luvat tallentuvat tietokantaan

Sähköiset luvat löytyvät helposti tietokanta-arkistosta. Kohteen aiemmat tulityöt ja tilanteet on helppo tarkistaa tietokannasta tarpeen vaatiessa. Dokumentointi ja tulityöhistoria ovat tärkeä osa kokonaishallintaa ja työturvallisuuskulttuuria.

 

6. Tulityökorttien seuranta automatisoituu

Tekijöiden ja heidän tulityökorttiensa voimassaolon seuranta automatisoituu sähköisessä ratkaisussa. Sovellus näyttää vihreää valoa niiden
tekijöiden kohdalla, joiden tulityökortti on voimassa. Vastaavasti punainen boksi kertoo kortin voimassaolon päättymisestä ja keltainen puolestaan kehottaa luvan uusimiseen lähiaikoina.

7. Virheisiin voidaan puuttua nopeasti

Sähköisen sovelluksen ansiosta paloturvallisuusvastaavilla on enemmän resursseja kohteiden ja tekijöiden tarkastuksiin. Mahdollisiin väärinkäytöksiin, lupien puuttumiseen tai riskialttiisiin alueisiin voidaan puuttua nopeasti peruuttamalla oikeudet tulitöiden tekemiseen tai lupien myöntämiseen.