Usein kysytyt kysymykset

Mikä tulityölupa on?

Tulityölupa on hyvä olla olemassa, jos tilapäisellä työmaalla tehdään tulitöitä, kuten hitsausta tai huopakaton saumausta. Lomake on perinteisesti täytetty paperisena, mutta me tarjoamme ensimmäisenä Suomessa mahdollisuuden täyttää sen myös sähköisesti verkossa. Suomessa kirjoitetaan noin 10 000 000 tulityölupaa vuodessa, joten tämä on merkittävä uudistus.

Mitä tulityölupa säätelee?

Tulityölupa ei ole laissa määritelty, mutta käytännössä se on pakollinen, jotta vakuutusyhtiöiden ehdot täyttyvät, kun tulitöitä tehdään esimerkiksi rakennustyömailla ja prosessiteollisuudessa. Se on siis erittäin arvokas, jos vahinko pääsee tapahtumaan. 

Onko sähköinen tulityölupa pätevä, koska sitä ei allekirjoiteta?

Luvan myöntäjä kirjautuu sisään järjestelmään omilla tiedoillaan ja kirjoittaa tulityöluvan työntekijöille. Se on siten pätevä ja täysin sama asia kuin paperinenkin versio.

Pitääkö paperinen versio olla olemassa?

Sähköinen lomake riittää. Sitä ei tarvitse tulostaa tai pyytää paperiin allekirjoituksia. Mikään sääntö ei sanele, että tulityölupalomakkeesta täytyy olla paperinen versio. 

Kuinka kauan luvat ovat voimassa?

Kappalemääräiset lisenssit ovat voimassa 6 kk ostohetkestä. Vuosimaksulliset luvat ovat voimassa koko sopimuskauden ajan ja uusiutuvat automaattisesti, ellei tilausta katkaista.

Ostin tulityölupia, mutta ne eivät näy palvelussa

Luvat kiinnittyvät sähköpostiosoitteen eli käyttäjätunnuksen perusteella tilillesi. Käyttäessäsi ensimmäistä kertaa sovellusta, muista lisätä tilille yritys (”+Lisää yritys”), jotta saat tulityöluvat käyttöösi. Mikäli luvat eivät näy tilillä 2 arkipäivän sisällä ostohetkestä, välitä saamasi tilausvahvistus osoitteeseen support@gate-apps.com ja kerro viestissä, mitä kautta ja mille käyttäjätilille luvat on ostettu.

Olen käyttänyt vanhaa tulityolupa.fi –sovellusta, missä se on?

Vanha sovellus on poistunut käytöstä ja sen on korvannut Tulsu.fi-palvelu, jossa voit jatkaa tulityölupien myöntämistä mobiilisti. Jos sinulla oli aiemmin ostettuja käyttämättömiä lupia vanhassa sovelluksessa, joita ei ole vielä siiretty Tulsu.fi palveluun, toimi seuraavasti:

  1. Rekisteröidy Tulsu.fi käyttäjäksi täällä.
  2. Ota yhtyettä asiakaspalveluumme support@gate-apps.com ja pyydä lupien siirtoa.

Haluaisin osallistua Tulsu.fi-palvelun käyttöä / tulityösuunnitelmien laatimista koskevaan koulutukseen

Tulsun vuosimaksullinen yrityslisenssi pitää sisällään Suomen Palopäällystöliiton järjestämän kolmen tunnin käyttöönottokoulutuksen ja opastuksen tulityösuunnitelman laadintaan. Tutustuthan tuotteeseen verkkokaupassamme täällä.

Kehitämme sovellusta yhteistyössä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ja Suomen Palopäällystöliiton kanssa. Sovelluksen käyttöä ja tulityösuunnitelmien laatimista koulutetaan myös näiden järjestöjen tulityökursseilla.

Haluaisin kokeilla Tulsu.fi-palvelun käyttöä ennen kuin rekisteröidyn

Palvelun käyttö ei sido sinua mihinkään, ja saat rekisteröityessäsi kolme tulityölupaa kaupan päälle. Voit tehdä tulityösuunnitelmia ja testilupia veloituksetta rajoittamattoman ajan. Voit rekisteröityä ja kokeilla palvelua ilmaiseksi täällä.

Tarvitsen apua tai minulla on muita kysymyksiä

Ei hätää. Lähetä sähköpostilla kysymyksesi osoitteeseen support@gate-apps.com!

7 syytä hankkia sähköinen tulityölupa

1. Lupa myönnetään paikan päällä

Mobiilisovelluksen avulla tulityölupa voidaan myöntää paikan päällä työkohteessa. Vastuuhenkilöllä on tällöin mahdollisuus tarkastaa alue ja varmistaa, että se on turvallinen. Työhön liittyvien tekijöiden tulee olla paikalla ohjeistusta varten, jolloin työnjohdolla säilyy kontrolli tilanteesta.

2. Työhön päästään saman tien

Itse tulityöt päästään aloittamaan nopeammin, kun lupaprosessin vaatima aika lyhenee. Aiemmin lupaa on jonotettu paloturvallisuudesta vastaavalta henkilöltä. Sähköisen tulityöluvan myötä lupaprosessi on hajautettu useille työnjohtajille, jotka voivat myöntää luvan sovelluksesta ja tekijät pääsevät heti töihin.

3. Tulitöitä voidaan seurata reaaliaikaisesti

Tieto käynnissä ja jälkivartioinnissa olevista tulitöistä saadaan reaaliaikaisesti esimerkiksi valvomon ja paloaseman näyttöihin. Ilman sähköistä sovellusta kokonaiskuvaa tilanteesta ja tulitöistä on vaikea saada, mikäli kohteita on paljon. Sähköisessä ratkaisussa kokonaisuus on hallussa ja seuranta toimii.

4. Lupien valvonta toimii töitä keskeyttämättä

Valvonnasta vastaavat henkilöt voivat tarkastaa kohteen tulityöluvan keskeyttämättä käynnissä olevaa työtä. Vastuuhenkilö näkee suoraan mobiililaitteestaan luvan tilan ilman, että tekijän tarvitsee sitä esittää. Näin säästetään työaikaa turhilta katkoilta ja järjestelyiltä. 

5. Sähköiset luvat tallentuvat tietokantaan

Sähköiset luvat löytyvät helposti tietokanta-arkistosta. Kohteen aiemmat tulityöt ja tilanteet on helppo tarkistaa tietokannasta tarpeen vaatiessa. Dokumentointi ja tulityöhistoria ovat tärkeä osa kokonaishallintaa ja työturvallisuuskulttuuria.

 

6. Tulityökorttien seuranta automatisoituu

Tekijöiden ja heidän tulityökorttiensa voimassaolon seuranta automatisoituu sähköisessä ratkaisussa. Sovellus näyttää vihreää valoa niiden
tekijöiden kohdalla, joiden tulityökortti on voimassa. Vastaavasti punainen boksi kertoo kortin voimassaolon päättymisestä ja keltainen puolestaan kehottaa luvan uusimiseen lähiaikoina.

7. Virheisiin voidaan puuttua nopeasti

Sähköisen sovelluksen ansiosta paloturvallisuusvastaavilla on enemmän resursseja kohteiden ja tekijöiden tarkastuksiin. Mahdollisiin väärinkäytöksiin, lupien puuttumiseen tai riskialttiisiin alueisiin voidaan puuttua nopeasti peruuttamalla oikeudet tulitöiden tekemiseen tai lupien myöntämiseen.