helppokäyttöinen sovellus

Kuinka saat sen käyttöösi?

1. Rekisteröidy Tulsu-palveluun

Rekisteröidy uuteen palveluun. Rekisteröityminen ei maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.

2. Luo tulityösuunnitelmia ja -lupia 

Tulityösuunnitelmien tekeminen palvelussa on ilmaista. Sunnitelmiin voi liittää lupia, jolloin suunnitelmasta täytetään luville automaattisesti perustietoja. Lupia voi tehdä myös ilman suunnitelmaa.

Tulityöluvat ovat maksullisia, mutta saat rekisteröityessäsi kolme ilmaista lupaa. Lisää voit ostaa helposti verkkokaupastamme.

3. Lupa toimitetaan sähköpostilla tai tekstiviestinä

Kaikki osapuolet saavat tulityöluvan sovelluksesta valintojen mukaan joko sähköpostina tai tekstiviestinä.

Mobiili tulityölupa

Usein kysytyt kysymykset

Mikä tulityölupa on?

Tulityölupa on hyvä olla olemassa, jos tilapäisellä työmaalla tehdään tulitöitä, kuten hitsausta tai huopakaton saumausta. Lomake on perinteisesti täytetty paperisena, mutta me tarjoamme ensimmäisenä Suomessa mahdollisuuden täyttää sen myös sähköisesti verkossa. Suomessa kirjoitetaan noin 10 000 000 tulityölupaa vuodessa, joten tämä on merkittävä uudistus.

Mitä tulityölupa säätelee?

Tulityölupa ei ole laissa määritelty, mutta käytännössä se on pakollinen, jotta vakuutusyhtiöiden ehdot täyttyvät, kun tulitöitä tehdään esimerkiksi rakennustyömailla ja prosessiteollisuudessa. Se on siis erittäin arvokas, jos vahinko pääsee tapahtumaan. 

Onko sähköinen tulityölupa pätevä, koska sitä ei allekirjoiteta?

Luvan myöntäjä kirjautuu sisään järjestelmään omilla tiedoillaan ja kirjoittaa tulityöluvan työntekijöille. Se on siten pätevä ja täysin sama asia kuin paperinenkin versio.

Pitääkö paperinen versio olla olemassa?

Sähköinen lomake riittää. Sitä ei tarvitse tulostaa tai pyytää paperiin allekirjoituksia. Mikään sääntö ei sanele, että tulityölupalomakkeesta täytyy olla paperinen versio. 

Kuinka kauan luvat ovat voimassa?

Kappalemääräiset lisenssit ovat voimassa 6 kk ostohetkestä. Vuosimaksulliset luvat ovat voimassa koko sopimuskauden ajan ja uusiutuvat automaattisesti, ellei tilausta katkaista.

Ostin tulityölupia, mutta ne eivät näy palvelussa

Luvat lisätään sähköpostiosoitteen eli käyttäjätunnuksen perusteella tilillesi. Mikäli luvat eivät näy tilillä 2 arkipäivän sisällä ostohetkestä, välitä saamasi tilausvahvistus osoitteeseen asiakaspalvelu@systemsgarden.com ja kerro viestissä, mitä kautta ja mille käyttäjätilille luvat on ostettu.

Minulla on lupia vanhassa tulityolupa.fi –palvelussa, ja haluaisin siirtää ne uuteen Tulsu-palveluun

Voit tilata aikaisemmin tulityolupa.fi:n kautta ostettujen lupien siirron uuteen palveluun siirtolomakkeella, joka on tulossa tarjolle alkuvuodesta 2021. Tiedotamme sähköpostilla kaikille nykyisille käyttäjillemme, kun tilauksen voi tehdä. Siirto on ilmainen.

Haluaisin osallistua Tulsu.fi-palvelun käyttöä / tulityösuunnitelmien laatimista koskevaan koulutukseen

Kehitämme sovellusta yhteistyössä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ja Suomen Palopäällystöliiton kanssa. Sovelluksen käyttöä ja tulityösuunnitelmien laatimista koulutetaan näiden järjestöjen tulityökursseilla.

Haluaisin kokeilla Tulsu.fi-palvelun käyttöä ennen kuin rekisteröidyn

Palvelun käyttö ei sido sinua mihinkään, ja saat rekisteröityessäsi kolme tulityölupaa kaupan päälle. Voit tehdä tulityösuunnitelmia ja testilupia veloituksetta rajoittamattoman ajan. Voit rekisteröityä ja kokeilla palvelua ilmaiseksi täällä.

Tarvitsen apua tai minulla on muita kysymyksiä

Ei hätää. Lähetä sähköpostilla kysymyksesi osoitteeseen asiakaspalvelu@systemsgarden.com!

7 syytä hankkia sähköinen tulityölupa

1. Lupa myönnetään paikan päällä

Mobiilisovelluksen avulla tulityölupa voidaan myöntää paikan päällä työkohteessa. Vastuuhenkilöllä on tällöin mahdollisuus tarkastaa alue ja varmistaa, että se on turvallinen. Työhön liittyvien tekijöiden tulee olla paikalla ohjeistusta varten, jolloin työnjohdolla säilyy kontrolli tilanteesta.

2. Työhön päästään saman tien

Itse tulityöt päästään aloittamaan nopeammin, kun lupaprosessin vaatima aika lyhenee. Aiemmin lupaa on jonotettu paloturvallisuudesta vastaavalta henkilöltä. Sähköisen tulityöluvan myötä lupaprosessi on hajautettu useille työnjohtajille, jotka voivat myöntää luvan sovelluksesta ja tekijät pääsevät heti töihin.

3. Tulitöitä voidaan seurata reaaliaikaisesti

Tieto käynnissä ja jälkivartioinnissa olevista tulitöistä saadaan reaaliaikaisesti esimerkiksi valvomon ja paloaseman näyttöihin. Ilman sähköistä sovellusta kokonaiskuvaa tilanteesta ja tulitöistä on vaikea saada, mikäli kohteita on paljon. Sähköisessä ratkaisussa kokonaisuus on hallussa ja seuranta toimii.

4. Lupien valvonta toimii töitä keskeyttämättä

Valvonnasta vastaavat henkilöt voivat tarkastaa kohteen tulityöluvan keskeyttämättä käynnissä olevaa työtä. Vastuuhenkilö näkee suoraan mobiililaitteestaan luvan tilan ilman, että tekijän tarvitsee sitä esittää. Näin säästetään työaikaa turhilta katkoilta ja järjestelyiltä. 

5. Sähköiset luvat tallentuvat tietokantaan

Sähköiset luvat löytyvät helposti tietokanta-arkistosta. Kohteen aiemmat tulityöt ja tilanteet on helppo tarkistaa tietokannasta tarpeen vaatiessa. Dokumentointi ja tulityöhistoria ovat tärkeä osa kokonaishallintaa ja työturvallisuuskulttuuria.

 

6. Tulityökorttien seuranta automatisoituu

Tekijöiden ja heidän tulityökorttiensa voimassaolon seuranta automatisoituu sähköisessä ratkaisussa. Sovellus näyttää vihreää valoa niiden
tekijöiden kohdalla, joiden tulityökortti on voimassa. Vastaavasti punainen boksi kertoo kortin voimassaolon päättymisestä ja keltainen puolestaan kehottaa luvan uusimiseen lähiaikoina.

7. Virheisiin voidaan puuttua nopeasti

Sähköisen sovelluksen ansiosta paloturvallisuusvastaavilla on enemmän resursseja kohteiden ja tekijöiden tarkastuksiin. Mahdollisiin väärinkäytöksiin, lupien puuttumiseen tai riskialttiisiin alueisiin voidaan puuttua nopeasti peruuttamalla oikeudet tulitöiden tekemiseen tai lupien myöntämiseen.